Heeft u vragen over ons bedrijf?

Z

Erkende Kweker

Kwaliteit

Breed Assortiment

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Over ons

In het West Brabantse Schijf, aan de rand van een van de belangrijkste boomkwekers gebieden van Nederland, rondom Zundert bevind zich ons bedrijf: Boomkwekerij H. van Laerhoven. Een unieke locatie in een schitterend bosgebied. De perfecte omgeving voor onze specialiteit : het kweken van geënte halfstammen en hoogstammen in container.

In 1984 ben ik ,Harry van Laerhoven , de kwekerij begonnen met het kweken van bos- en haagplantsoen in de volle grond. In deze tijd heb ik ook kennis gemaakt met de specialisatie van het veredelen van bomen, en al snel is mijn assortiment dan ook uitgebreid met deze veredelden planten. Eerst in de volle grond, maar al snel werd er het eerste containerveld aangelegd.

In 1994 kwam mijn vrouw Anna er bij in het bedrijf en we hebben samen besloten om het roer om te gooien en ons alleen nog bezig te houden met het kweken van geënte halfstammen en hoogstammen in container. Er werden nieuwe containervelden aangelegd en het assortiment werd verder uitgebreid. Nu jaren later hebben wij 11 containervelden op een oppervlak van 3 ha en foliekassen oppervlak van 0,5 ha. Ons bedrijf is nu gespecialiseerd in het kweken van een groot assortiment aan veredelden sierheesters en coniferen in diverse : bol-, kogel-, treur-, dwerg- en andere vormen. Bijna alle planten worden geënt op half en hoogstammen van 40 cm t/m 220 cm in de potmaat van 5 liter t/m 30 liter. Alles is uitsluitend pot gekweekt.

 

Hierbij een greep uit ons brede assortiment:

Acer,Aronia,Amelanchier,Betula,Catalpa,Crataegus,Ginkgo,Larix, Liquidambar,Morus, Prunus,Pyrus, Quercus,Robinia,Tilia ,Sorbus. Viburnum in veel anderen diverse variëteiten.

 

We zijn altijd bezig met kwaliteitsverbetering, assortiment uitbreiding en innovatie. We doen er alles aan om de kwaliteit van onze planten hoog te houden.

75 % van onze planten worden geëxporteerd naar meer dan 10 verschillende landen in Europa. De rest gaat naar de Nederlandse afnemers, waaronder er ook weer exporteurs zijn die een deel van de productie ver over de grens brengen.

Hoveniers, tuincentra, handelaren, boomkwekers: allemaal zijn ze bij ons van harte welkom.

Contact

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

H. van Laerhoven

Adres: Canadapolderstraat 3
Postcode: 4722 SH Schijf
Telefoon: 0165341535
Fax: 0031-165-343467
Mob: 06-53156445
E-mail info@vanlaerhoven.nl
BTW: NL806857456B01